Didzis Palejs – jaunais AEBIOM prezidents

aebiom-election-lv

Eiropas Biomasas Asociācijas (AEBIOM) rīkotās konferences (European Bioenergy Future 2016) laikā AEBIOM izmantoja iespēju, lai oficiāli paziņotu par jaunā asociācijas prezidenta un valdes ievēlēšanu. Par jauno AEBIOM prezidentu tika ievēlēts Latvijas Biomasas Asociācijas LATbio valdes priekšsēdētājs Didzis Palejs, šajā pozīcijā nomainot Gustavu Melinu (SVEBIO, Zviedrija), kurš organizāciju vadīja pēdējos sešus gadus.

Paleja kunga ievēlēšana bijusi dabiska izvēle, jo pēdējās desmitgades laikā viņš pakāpeniski aizvien vairāk ir iesaistījies AEBIOM un tās tīkla darbībā. Ar 20 gadu darba pieredzi vietējā un starptautiskā līmenī gan tirdzniecībā, gan loģistikā, viņš ir ieguvis plašu izpratni par sagaidāmajiem tehniskajiem, ekonomiskajiem un politiskajiem izaicinājumiem. Pamatojoties uz viņa lielo pieredzi, viņš kalpojis gan kā LATbio valdes priekšsēdētājs, gan kā Eiropas Granulu padomes (EPC – AEBIOM tīkls) viceprezidents.

Viņa apņemšanās un sevis veltīšana darbam būs neatsverama vērtība šajā bioenerģijas nozarei visā ES līmenī tik kritiskajā laikā. Jo īpaši tāpēc, ka 30. novembrī Eiropas Komisija publicēs tiesību aktu kopumu, kas iezīmēs ainu, kāda būs nākošā desmitgade atjaunojamajiem resursiem un, jo īpaši, bioenerģijai.
“Vēl un vēlreiz jāuzsver; bioenerģija ir ļoti būtiska EU-28, lai sasniegtu savus klimata un enerģijas mērķus,” norādīja prezidents Palejs. “Sagaidāmajai [tiesību aktu] ziemas paketei vajadzētu dot iespēju nozarei spēlēt savu lomu. Balstoties uz to, ko mēs par šo paketi esam dzirdējuši AEBIOM konferencē, es baidos, ka mēs neesam pilnībā saprasti ES līmenī.”

Paaugstināt nozares priekšrocības ES līmenī, stiprinot nozares vienotību, būs viena no Paleja kunga mērķiem viņa pilnvaru laikā. “Es veltīšu savu prezidentūru trīs prioritātēm: biomasas industrijas vienošanai starptautiskā līmenī, mūsu nozares atbalsta stiprināšanai un nacionālo asociāciju atbalstīšanai savu vietējo biomasas tirgu attīstībā,” sacīja prezidents Palejs savā inaugurācijas runā.

Papildus AEBIOM par savu jauno viceprezidentu ievēlēja Thomas Siegmund (BBE, Vācija) un atjaunoja daļu no tās valdes, ieceļot 6 jaunus valdes locekļus: Michael Doran (Irbea, Īrija), Christoph Pfemeter (ABA, Austrija), Marijan Kavran (CROBIOM, Horvātija), Vilma Gaubytė (Litbioma, Lietuva) Eric Vial (Propellet France, Francija), Gustav Melin (Svebio, Zviedrija).

Preses relīzi PDF formā iespējams lejupielādēt šeit: